Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
Vezirköprü FM
Ankara - Vezirköprü Platformu

TÜZÜĞÜMÜZ

SAMSUN İLİ VEZİRKÖPRÜ İLÇESİGÜLDERE İMİRCİK KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

 

 DERNEĞİN ADI     :  MADDE : 1  :  Samsun İli Vezirköprü İlçesi Güldere İmircik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğidir.

 

DERNEĞİN MERKEZİ     :MADDE : 2   : Derneğin Merkezi Ankara’dadır.Şubesi yoktur.

 

BÖLÜM – IIDERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN DERNEKÇE SÜRDÜRÜLECEK ÇALIŞMA KONULARI VE ÇALIŞMA BİÇİMİ :

DERNEĞİN AMACI :

MADDE  : 3  : DERNEĞİN AMACI :Dernek üyelerinin sosyal yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamaktır.

 

DERNEK BU AMAÇLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ ÇALIŞMALARI YAPAR :

 

a)      Dernek amaç ve hizmet konularını gerçekleştirebilmek için yeni üyelerin alınmasına ve kazanılmasına çaba harcar.

 

 b)      Amaç ve hizmet konuları ile ilgili gelir artırıcı projeler için iktisadi işletmeler, ortaklıklar, kooperatifler kurar.

 

 c)      Amaç ve hizmet konuları için gerekli taşınmaz malları satın alır, kiralar, kiraya verir satar.

 

 d)      Yoksul öğrencilere yurt içi ve yurt dışında burslar sağlayabilir.

 

 e)      Derneğe hibe edilen menkul ve gayrimenkullerin kayıt ve tescil işlemleri masraflarını karşılar.

 

 f)       Dernek lokal, okuma salonu, kütüphane, sportif tesisler açabilir. Gazete, dergi, bülten, takvim, broşür gibi görsel yayınlar çıkarabilir veya bastırabilir.

 

 g)      İnsanları bilgilendirmek veya derneğe gelir sağlamak için konferans, panel, seminer, şölen, kermes ve benzeri toplantılar düzenler.

 

 h)      Dernek üyelerinin tabii afet ve cenaze işlerine yardımcı olmak.

 

 i)        Gençlerin yetiştirilmesi, yükselmesi için maddi manevi ortam hazırlamak, her türlü desteği sağlamak.

 

 j)        Çevre düzenlemesi ve temizliği için gerekli çalışmalar yapar. Ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunur.

 

 k)      Dernek tüm bu amaçlarını gerçekleştirmek için yerli ve yabancı, gerçek ve tüzel kişiler, sendikalar, meslek kuruluşları ve uluslar arası kuruluşlarla işbirliği yapar, maddi yardım ve destek alabilir.

 

 l)        Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda vakıf  kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, Gerekli izin alınarak derneklerin izinle kurabileceği tesisleri kurmak.

 

DERNEĞE ÜYE OLMA, ÜYELİKTEN ÇIKMA VE ÇIKARILMANIN ŞART VE ŞEKİLLERİ :ÜYE OLMA HAKKI ;MADDE  :  4 - Derneğin asil ve fahri olmak üzere iki türlü üyesi vardır. Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip 18 yaşını bitirmiş, derneklere üye olmaları yasaklanmamış veya kısıtlanmamış olmak şartıyla kendisi ve usulüne uygun olarak Güldere İmircik Köyü nüfusuna kayıtlı yurt içinde veya yurt dışında herhangi bir öğretim kurumunu bitirmiş yada bu kurumlarda öğretim görevi yapmış yahut kendisine Samsun Fahri hemşerilik payesi verilmiş herkes derneğe asil üye olabilir.                   Asli üye olma şartlarına haiz olmamakla birlikte dernek çalışmalarına ilgi gösteren derneğe maddi ve manevi yardımda bulunan veya çalışmaları ile derneğe olağan üstü yardımları dokunan kişilere genel kurul kararı ile dernek fahri üyeliği payesi verilir

 

ÜYELİĞE KABUL :MADDE  :  5  - Derneğe asil üye olmak isteyenler yazılı olarak Yönetim Kurulu Başkan- lığına başvururlar. Bu taleplerin Yönetim Kurulunca incelenerek en geç 30 gün içinde üyeliğe kabul veya isteği reddi şeklinde karara bağlanarak sonuç müracaat sahibine yazılı olarak duyurulur.

 

ÜYELİKTEN ÇIKMA :MADDE  :  5  - Her üye dilediği zaman ayrılma isteğini Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek suretiyle dernekten ayrılabilir. Ayrılan üye maddi talepte bulunamaz.

 

ÜYELİKTEN ÇIKARILMA :MADDE  : 6 Dernek üyesi iken, medeni haklarını kullanma yetkisini ve dernekte üye kalma haklarını kaybedenler ve dernek tüzüğüne aykırı hareketlerinden dolayı üyelikten çıkarılma kararı verilen üyelikleri sona erer. Ayrıca birikmiş aidatını bir yıl boyunca ödemeyenler, yönetim kurulunun yazılı bildirimine rağmen bir ay içerisinde ödemezlerse, dernek tüzüğüne kanunlara aykırı davrananlar, derneğin amacına zarar verici hareketlerde bulunanlar, yüz kızartıcı ve ağır cezayı gerektirici suçlardan mahkum olanların ve siyasi propaganda yapanların üyelikleri yönetim kurulu kararı ile sona erdirilir. Yukarıda belirtilen durumlardan birinin tespiti halinde, üyelik kaydı dernek yönetim kurulunca silinir. Dernek tüzüğüne aykırı hareketlerden dolayı üyelikten çıkarılanların Birikmiş aidatlarını ödemek zorundadır. Genel kurula itiraz hakları vardır. Üyelikten çıkarılanlar derneğe verdiği bağış ve aidatları geri isteyemez.

 

 ÜYELİK HAKLARI :MADDE : 7 Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir. Her üye genel kurulda bir oy hakkına sahiptir. Üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır.

 

DERNEK ORGANLARI :MADDE  : 8  - Derneğin organları aşağıda gösterilmiştir. 

 

  a )  Genel Kurul, 

 

  b ) Yönetim Kurulu, 

 

  c ) Denetleme Kurulu, 

 

 DERNEK GENEL KURULUNUN KURULUŞ ŞEKLİ  VE TOPLANMA ZAMANI :

KURULUŞ ŞEKLİ :MADDE : 9 – Genel Kurul derneğe kayıtlı bulunan üyelerden oluşur.

 

 TOPLANMA ZAMANI :MADDE  : 10 – Dernek Genel Kurulu derneğe kayıtlı asil üyelerle tüzük hükümlerine göre oluşur.Genel Kurulun olağan toplantıları iki yılda bir Şubat ayı içinde yapılır. Yönetim ve Denetim Kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinin (1/5 inin ) yazılı isteği üzerine olağan üstü toplanır.                             Denetleme Kurulunu veya üyelerin 1/5 inin yazılı isteği üzerine Yönetim Kurulu, Genel Kurulu bir ay içinde toplantıya çağırmazsa Denetleme Kurulu veya toplantı isteğinde bulunan üyelerden birinin müracaatı üzerine mahalli sulh hâkimliği duruşma yaparak dernek üyeleri arasında üç kişilik bir heyeti Genel Kurula toplantıya çağırmakla görevlendirir.

 

GENEL KURUL TOPLANTI YERİ VE ÇAĞRI USULÜ : MADDE  : 11  - Genel Kurul toplantı yeri Ankara’dır.             Yönetim Kurulu dernek tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel Kurula katılacak üyeler en az 15 gün önceden günü, saati ve yeri gündemin mahalli bir gazetede ilan edilmek suretiyle toplantıya çağırılır. Bu çağrıdan çoğunluk sağlanmaması sebebi ile toplantı yapılamazsa ikinci toplantının hangi gün yapılacağı da belirlenir. İlk toplantı günü ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman bir haftadan az olamaz.           Toplantının yapılacağı gün ve saati ile yeri, toplantı gündeminden en az 15 gün önce mahallin en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirilir. Bu yazıya toplantıya katılacak üyeleri gösteren listede eklenir.           Toplantı başka bir sebeple geri bırakılırsa bu durumu geri bırakma sebeplerini de belirtmek suretiyle toplantı ilanının yapıldığı gazeteye ikinci bir ilan verilerek üyelere duyurulur. İkinci toplantının yeri bırakma tarihinden en geç iki ay içinde yapılması zorunlu olur.           Üyelerin ikinci toplantıya birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağırılır ve toplantı ikinci fıkra esaslarına göre mahallin en büyük mülki amirliğine duyurulur.            Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.

 

TOPLANTI YETER SAYISI : MADDE : 13 – Genel kurul, derneğe kayıtlı bulunan üyelerinin salt çoğunluğu ile; tüzük değişikliği ve derneğin feshi hallerinde üyelerin 2 / 3’ünün katılımıyla toplanır, çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranamaz. Ancak bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı dernek yönetim ve denetleme kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olamaz.

 

TOPLANTI YAPILIŞ USULÜ  :MADDE : 14 – Genel kurula katılacak üyelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Üyeler, yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Kimlik belgesini göstermeyenler, belirtilen listeyi imzalamayanlar ile genel kurula katılma hakkı bulunmayan üyeler toplantı yerine alınmazlar. Bu kişiler ve dernek üyesi olmayanlar, ayrı bir bölümde genel kurul toplantısını izleyebilirler. Toplantı yeter sayısı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir ve toplantı yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından açılır. Toplantı yeter sayı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir. Açılıştan sonra toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur. Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir. Genel kurul, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlanır. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır. Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir.

 

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR  :MADDE : 15 Genel kurulda toplantısında yalnız gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması zorunludur.

 

GENEL KURULUN GÖREVLERİ, YETKİLERİ, OY KULLANMA VE KARAR ALMA USUL VE ŞEKİLLERİ  :MADDE  : 16  -  Aşağıda yazılı olan hususlar genel kurulca görüşülüp karara bağlanır.

 

 1. Dernek organlarının seçilmesi.

 

 2. Dernek tüzüğünün değiştirilmesi.

 

 3. Yönetim ve Denetleme kurulları raporlarının görüşülmesi, yönetim kurulunun ibra edilmesi,

 

 4. Yönetim Kurulunca hazırlanan bütçenin görüşülüp, aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi,

 

 5. Dernek için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi,

 

 6. Yönetim Kurulunca dernek çalışmaları ile ilgili olarak hazırlanacak yönetmelikleri inceleyip, aynen veya değiştirerek onaylamak.

 

 7. Derneğin feshedilmesi.8. Yönetim kurulunca gösterilen diğer teklifleri inceleyip karara bağlamak

 

OY KULLANMA VE KARAR ALMA USUL VE ŞEKİLLERİ :MADDE : 17 – Genel kurul kararları toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla; Tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları ancak toplantıya katılan üyelerin 2 / 3 çoğunluğuyla alınır. Oylar gizli veya açık olarak belirlenir. Gizli oylar yönetim kurulu tarafından mühürlenmiş kâğıtların veya oy pusulalarının, üyeler tarafından gereği yapıldıktan sonra mühürlenmiş veya içi boş bir kaba atılması ile toplanan ve oy vermenin bitiminden sonra açık dökümü yapılarak belirlenen oylardır. Açık oylamada ise genel kurul başkanının belirteceği yöntem uygulanır. Geçerli oyların yarısından bir fazlasına erişen aday veya öneri kazanmış veya karalaştırılmış olur.

 

YÖNETİM VE DENETLEME KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİ, NE SURETLE SEÇİLECEĞİ, ASİL VE YEDEK ÜYE SAYISI YÖNETİM KURULU MADDE : 18 -  Yönetim kurulu 5 asıl 5 yedek üye olarak genel kurulca seçilir. Asil üyeliklerde boşalma olduğu takdirde yedek üyelerin göreve çağrılması zorunludur.            Yönetim kurulu aşağıdaki hususları yerine getirir.

 

1. Derneği temsil etmek veya bu hususta kendi üyelerinden bir birkaçına yetki vermek.

 

2. Derneğin gelir ve gider hesaplarına ilişkin işlemleri yapmak ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayarak genel kurula sunmak.

 

3. Derneğin çalışmaları ile ilgili yönetmelikleri hazırlayarak genel kurulun onayına sunmak.

 

4. Genel kurul yetkisi ile taşınmaz mal satın almak, derneğe ait taşınır ve taşınmaz malları satmak bina veya tesis inşa etmek, devlet tahvili, hazine bonosu veya her nevi tahvil veya hisse senedi satın almak.

 

5. Kira sözleşmesi yapmak, dernek lehine rehin ipotek veya aynı haklar tesis ettirmek.

 

6. Derneğin amaçlarını gerçekleştirmek için her çeşit kararı almak ve uygulamak.

 

7. Her faaliyet yılı sonunda derneğin yıllık bilanço ve yönetim kurulu çalışmalarını açıklayan raporu düzenleyerek, denetim kuruluna sunmak.

 

8. Derneğe üye alınmasına veya üyelikten çıkarılmasına karar vermek.

 

YÖNETİM KURULUNUN YEDEK ÜYELERLE TAMAMLANAMAMASI  MADDE : 19 -  Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle yedeklerinden getirilmesinden sonra, üye tam sayısının yarısından aşağı düşerse, genel kurul mevcut yönetim kurulu üyeleri veya denetleme kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır. Çağrının yapılmazsa üyelerden birinin istemi üzerine sulh hakimi üç üyeyi bir ay içerisinde genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.

 

DENETLEME KURULU

MADDE : 18   Denetleme kurulu 3 Asıl 3 Yedek üye olmak üzere genel kurulca seçilir.    

 

 

DENETLEME KURULUNUN GÖREVLERİ :

 

 

1. En geç 12 ayda bir ve belirsiz zamanlarda derneğin bütün hesap ve işlemlerini yönetim kurulunun işlem ve faaliyetlerini, derneğin mali durumunu incelemek ve denetlemek.

 

2. Denetim sonucu düzenlenecek raporları yönetim kuruluna ve genel kurul toplantısından önceki hazırlanacak yıllık raporları genel kurula sunmak.

 

3. Gerektiğinde genel kurulu toplantıya çağırmak.

DERNEĞİN BORÇLANMA USULLERİ :MADDE : 21 -  Borçlar kanunu ve diğer mevzuat hükümlerine göre yönetim kurulu, derneğin çalışmalarını ve amaçlarını gerçekleştirebilmek için dernek adına menkul ve gayrı menkul alımlarında Genel  Kurul    izniyle ileriye yönelik borçlanabilir.

ORGANLARA SEÇİLENLERİN İDAREYE BİLDİRİLMESİ:MADDE : 22 Genel kurulca yapılan seçimi izleyen otuz gün içinde, yönetim kurulu başkanı tarafından yönetim ve denetleme kurulları ile derneğin diğer organlarına seçilen asil ve yedek üyelerin ad ve soyadları, baba adları, doğum yeri ve tarihleri, meslekleri ve ikametgahları dernek merkezinin bulunduğu yerin en büyük amirliğine yazı ile bildirilir.

ÜYELERİN ÖDEYECEKLERİ GİRİŞ VE YILLIK AİDAT MİKTARININ BELİRLENME ŞEKLİ MADDE : 23 Asil üyeler derneğe girişlerinde 5,00 TL den az olmamak üzere giriş aidatı öderler. Üyelerin yıllık aidatı  80,00 TL dir. Ekonomik şartlara göre bu miktarı artırmaya genel kurul yetkilidir.

DERNEĞİN GELİRLERİ :

MADDE : 24 – DERNEĞİN GELİR KAYNAKLARI

1. Üye aidatı ve giriş aidatı.

 2. Dernekçe yapılan yayınlar, tertiplenen piyango, balo, eğlence, temsil, konser, spor yarışması ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler.

3. Derneğin mal varlığından elde edilen gelirler.

4. Bağışlar ve yardımları.

5. Yardım toplama hakkındaki mevzuat hükümlerine uygun olarak toplanacak bağış ve yardımlardan oluşur.

Dernekler mülki idare amirliğine önceden bildirimde bulunmak şartıyla yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi yardım alabilirler. Nakdi yardımların bankalar arcılığıyla alınması zorunludur.

DEFTER VE KAYITLAR :MADDE : 25  Dernek kanun ve yönetmelikte belirtilen defterleri tutar. Bu maddede sayılan defterin Noterden veya Dernekler Müdürlüğü’nden tasdikli olması zorunludur. Aşağıda yazılı defterler tutulur.

1-      Üye kayıt defteri : Derneğe girenlerin kimlikleri, derneğe giriş tarihleri, aylık veya yıllık aidatları bu deftere yazılır.

2-      Karar Defteri : Yönetim Kurullarının kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı başkan ve üyelerce imzalanır.

3-      Gelen ve Giden Evrak Defteri : Gelen ve giden evrak tarih ve numarasıyla bu deftere yazılır. Gelen evrakların asılları ve giden evrakların kopyaları dosyalarında saklanır.

4-      Gelir ve Gider Defteri : Dernek namına alınan bütün paraların alındıkları ve harcanan paralarında verildikleri yerler açık ve düzenli olarak bu defterde gösterilir.

5-      Alındı Belgesi : Kayıt defteri.

6-      Bütçe, kesin hesap ve bilanço defteri : Bütçe, kesin hesap ve bilançolar bu deftere işlenir.

7-       Demirbaş Defteri : Derneğe ait demirbaş eşyalar bu deftere işlenir.                                         

 GELİR VE GİDERDE USUL :MADDE : 26 – Dernek gelirleri alındı belgesi ile toplanır ve giderler harcama belgesi ile yapılır. Dernek gelirlerinin bankalar aracılığıyla toplanması halinde banka tarafından düzenlenen dekont ve hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Bu belgelerin saklama süresi beş yıldır. Dernek gelirlerinin toplanmasında kullanılacak alındı belgesi yönetim kurulu kararı ile bastırılır. Alındı belgesinin şekli, bastırılması, onaylanması ve kullanılması ve dernek gelirlerinin toplanmasında kullanılacak yetki belgesine ilişkin hususlar yönetmelikle düzenlenir. Dernek gelirlerini toplayacak kişiler yönetim kurulu kararı ile belirlenir ve bunlar adına yetki belgesi düzenlenir. Yetki belgelerinin süresi, yönetim kurullarının görev süresi ile sınırlıdır.

DERNEĞİN HARCAMALARI :MADDE : 27 Derneğin bütün harcamaları yönetim kurulu kararı ile yapılır. Ancak ivedi durumlarda başkan, yönetim kurulunca önceden belli edilecek harcamaları kendiliğinden yapabilir. Bu şekilde yapılan harcamalar ilk yönetim kurulu toplantısında karara bağlanır. Derneğin paraları milli bankalarda dernek adına açılacak hesaplarda saklanır. Bu hesaptan para çekmek veya bir yere para göndermek başkan veya başkanvekili ile saymanın çift imzası ile mümkündür.            Dernek adına gelir tahsil etmekle yetkili olan kişiler, tahsil ettikleri paraları otuz gün içerisinde dernek saymanına teslim ederler veya derneğin banka hesabına yatırırlar. Ancak tahsilatı 2005 yılı için 1000 YTL’yi geçenler, otuz günlük süreyi beklemeksizin tahsil ettikleri parayı en geç iki iş günü içinde dernek saymanına teslim ederler veya derneğin banka hesabına yatırırlar.Dernek kasasında bulundurulabilecek para miktarı, ihtiyaçlar dikkate alınarak yönetim kurulunca belirlenir.

DERNEĞİN İÇ DENETİM ŞEKİLLERİ:MADDE : 28 Derneklerde iç denetim esastır. Genel kurul, yönetim kurulu veya denetim kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.            Denetim kurulu; derneğin tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında genel kurula sunar.            Denetim kurulu üyelerinin istemi üzerine, her türlü bilgi, belge ve kayıtların dernek yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi, yönetim yerleri, müesseseler ve eklentilerine girme isteğinin yerine getirilmesi zorunludur.

TÜZÜĞÜN NE ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLECEĞİ:MADDE : 29 Tüzük değişikliği genel kurul kararı ile yapılabilir.            Genel kurulda tüzük değişikliği yapılabilmesi için derneğe kayıtlı bulunan üyelerin 2 / 3 çoğunluğu aranır. Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.                Tüzük değişikliği için gerekli olan karar çoğunluğu toplantıya katılan ve oy kullanma hakkı bulunan üyelerin oylarının   2 / 3 ’ ü’dür. Genel kurulda tüzük değişikliği oylaması açık olarak yapılır.

DERNEĞİN FESHİ HALİNDE MAL VARLIĞININ TASFİYE ŞEKLİ :MADDE : 30 Dernek Genel Kurulu her zaman derneğin feshine karar verebilir. Genel kurulun derneğin feshine karar verebilmesi için, tüzüğe göre derneğe kayıtlı bulunan üyelerin en az üçte ikisinin toplantıda hazır bulunması şarttır. İlk toplantıda bu çoğunluğun sağlanmaması halinde üyeler ikinci toplantıya çağrılır, ikinci toplantıya katılan üye sayısı yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz. Feshe ilişkin kararın toplantıda hazır bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile verilmesi zorunludur. Derneğin feshi yönetim kurulu tarafından mahallin en büyük mülki amirliğine yazıyla bildirilir fesih kararı ile birlikte derneğin mal varlığının genel kurulun alacağı karar doğrultusunda tasfiyesi yapılır.

HÜKÜM EKSİKLİĞİ :MADDE : 31 – Dernek Tüzüğünde Hüküm bulunmayan durumlarda 5253 Sayılı Dernekler Kanunu bu konuda hüküm bulunmayan durumlarda ise 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri uygulanır.

GEÇİCİ HÜKÜMLER

GEÇİCİ MADDE1 : İş bu tüzük 21.02.2010 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında 5253 sayılı Dernekler kanununa göre hazırlanmış olup altı birlikte imza altına alınmıştır.

     

YÖNETİM KURULU

 

            Başkan                          : Musa Rıza AKYÜZ

            Başkan Yardımcısı     : Murat AKYOL

            Sekreter                        : Hasan AKYOL 

            Sayman                         : Mehmet AKYOL 

            Üye                                : Ahmet AKYÜZ 

         

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam2
Toplam Ziyaret154974
SOSYAL HESAPLAR

        

GÜNCEL HABER
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217
Hava Durumu
Saat